Zij kozen voor Dental Clinics

Yvo_DSC3366Yvo Becker Tandarts-directeur Dental Clinics Weesp
“De kwaliteit werd gewaarborgd”
“Ik heb jarenlang een succesvolle solopraktijk gehad, met een mondhygiëniste en een waarnemend tandarts. Ik werkte me drie slagen in de rondte, zoveel patiënten-aanwas was er. Ik wilde daarom opschalen naar een 7-kamer praktijk en had mezelf een bepaalde tijd gegeven om dat te realiseren. Ik had toen al eens gesproken met een groep tandartsen die net met Dental Clinics was begonnen. Toen was het eigenlijk een kwestie van zelf het wiel uitvinden of meeliften op de expertise van Dental Clinics. Ik heb gekozen voor het laatste en dat is me prima bevallen. Ik stond er op dat de kwaliteit van mijn praktijk gewaarborgd werd en dat is voor de volle honderd procent gebeurd. Dental Clinics wordt geleid door tandartsen die voor kwaliteit gaan en geen managers die snel geld willen verdienen. Ik zit nu met mijn 7-kamer praktijk in een prachtig gerestaureerde kerk in Weesp.”

 

Petra-Blaauboer

Petra Blaauboer Tandarts-directeur Dental Clinics Eindhoven
“Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent”
“Sinds 2008 werken we samen met Dental Clinics. Wij zijn voor die tijd een aantal keren benaderd door andere partijen, maar daar hadden we geen goed gevoel bij. Te commercieel, geleid door niet-tandartsen en het gevoel de regie uit handen te geven en later buitenspel te worden gezet. Bij Dental Clinics is dat absoluut niet het geval. Het is een goed georganiseerd, tandheelkundig samenwerkingsverband dat je de minder leuke taken uit handen neemt: administratie, facturering, klachtenafhandeling, contracten en noem maar op. We werken in een goed geoutilleerde praktijk met state of the art voorzieningen als digitale röntgen en Cerec. Als tandarts-directeur heb je de mogelijkheid om zelf je team samen te stellen. En, ook belangrijk: je kan doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.”

 

EricWind_DC_Zuiderterras

Eric Wind Tandarts-directeur Dental Clinics Rotterdam-Zuiderterras
“Ik heb meer tijd over voor de behandeling van patiënten”
“Voordat ik ging samenwerken met Dental Clinics, was ik met een collega mede-eigenaar en oprichter van Tandartsen Groepspraktijk Zuiderterras. Ik werkte daar vier dagen per week aan de stoel en de vijfde dag was voor managementzaken. Maar daar was die vijfde dag eigenlijk te kort voor. Ik was doordeweeks nog zeker twee uur per dag kwijt aan administratie, wat niet mijn grootste hobby is. De reden voor ons om in zee te gaan met Dental Clinics was enerzijds financieel, maar veel belangrijker was het vertrouwen in de organisatie van Dental Clinics. Die is van hoog niveau, wat goed aansluit op onze eigen visie en praktijkvoering. Essentieel was ook dat Dental Clinics geleid wordt door collega-tandartsen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de patiëntenzorg gewaarborgd. De patiënt staat altijd centraal. Wat me het allerbeste bevalt is dat veel administratieve rompslomp me uit handen wordt genomen. Er blijft zo meer tijd over voor de behandeling van de patiënten en het aansturen van ons team. En dat vind ik een goede zaak.”

 

Kom in contact:

Bij Dental Clinics hebben we uitgebreide ervaring met de overname van praktijken. Denkt u erover om uw praktijk te verkopen of te laten samengaan met een grotere praktijkorganisatie? We vertellen u graag persoonlijk meer over onze ervaringen op het gebied van overname en het ontwikkelen van groepspraktijken. Neem daarom vrijblijvend contact op via het contactformulier.