Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.798 reviews

Tandartspraktijk verkopen?

Wanneer je ervoor kiest je praktijk te verkopen aan Dental Clinics, kies je voor topkwaliteit. Bij ons staat de kwaliteit van mondzorg voorop. Een gemiddelde 9+ tevredenheid van onze patiënten en een HKZ-certificering zijn hier het gevolg van; een compliment aan al onze collega’s. Opleiding, visitatie, auditeren en spiegelinformatie spelen hierin een belangrijke rol. Hierdoor leren we van elkaar en kunnen we samen innoveren.

Dental Clinics is in 2007 opgericht door enkele tandartsen. Inmiddels zijn er al meer dan 120 Dental Clinics tandartspraktijken, verspreid door heel Nederland.

De voordelen voor jou

Ons teamconcept levert jou, je team en je patiënten veel meerwaarde op. Hieronder hebben we een paar van de belangrijkste voordelen van samengaan met Dental Clinics voor je op een rij gezet:

Dental Clinics - DC Scheepjeshof 17-04-2024 24

Patiënten behouden de zorg die ze gewend zijn

Wanneer je je praktijk verkoopt aan Dental Clinics, blijf jij aan het roer staan in jouw praktijk in de functie van klinisch manager. Je behoudt je eigen team, waardoor patiënten geen verandering merken.

 

 

Dental Clinics - Dental Clinics- lowres-18

Ondersteuning vanuit het Shared Service Center

Het Shared Service Center in Hilversum ondersteunt jou op het gebied van onder meer HR, financiën, marketing & communicatie, kwaliteit & veiligheid en IT. Zo kun jij je, als mondzorgprofessional, bezighouden met waar jij goed in bent: het verlenen van de beste mondzorg.

Excellente praktijkvoering

We investeren in onze praktijken als het gaat om uitstraling, inrichting en apparatuur. Met ruim 15 jaar ervaring hebben we, met alle kennis en kunde, een brede visie op mondzorg. Met deze expertise hebben we een effectief kwaliteitssysteem ontwikkeld.

Dental Clinics - DC Alkmaar 30-04-2024 18

Bij- en nascholing voor iedereen

Wij zijn van mening dat het bijhouden en uitbreiden van onze kennis een voorwaarde is voor het succes van de praktijken. Daarom organiseren we continue bij- en nascholing voor al onze teamleden. Door het volgen van geaccrediteerde trainingen, op onze eigen TopMondzorg Academy, kunnen teams zich ontwikkelen.

Hoe verloopt een praktijkovername bij Dental Clinics?

We kijken eerst waar je nu staat met je praktijk. Vaak hebben we dan een persoonlijk gesprek met jou op de praktijk. We ontvangen van jou, in alle vertrouwelijkheid, financiële- en praktijkinformatie (op hoofdlijnen) om ons een beter idee te geven van hoe jouw praktijk in elkaar zit. Aan de hand van deze informatie gaan we verder met elkaar in gesprek over de kenmerken van de praktijk en jouw wensen. Op basis daarvan doen we vervolgens een aanbod (de indicatieve bieding).

Wanneer je akkoord gaat met de indicatieve bieding, maken we op operationeel, klinisch, financieel, juridisch en fiscaal gebied een inventarisatie van je huidige situatie. We bekijken onder meer je jaarverslagen, logboeken en netto schuldpositie, maar ook de staat van alle apparatuur en inrichting en bestaande processen.

Daarnaast worden er soms op juridisch en fiscaal gebied specifieke due diligence onderzoeken uitgevoerd door specialisten van ons partner advocatenkantoor en fiscaal adviespartner.

Verder brengen de klinisch directeur, projectcoördinator IT en facilitair manager een bezoek aan de praktijk. Voorafgaand aan deze bezoeken, vragen we je een visitatievragenlijst in te vullen zodat we alle bezoeken zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren.

De bezoeken tijdens due diligence worden meteen gebruikt om een integratieplan op te stellen. De projectcoördinator IT kijkt bijvoorbeeld welke IT-systemen er worden gebruikt en maakt een plan van aanpak voor de integratie. De facilitair manager bekijkt hoe de praktijk in lijn kan worden gebracht met de ‘look & feel’ van Dental Clinics en welke investeringen daarvoor nodig zijn. Tot slot zal de coördinator Kwaliteit en Veiligheid tijdens een bezoek een QuickScan uitvoeren om te bepalen in hoeverre jouw praktijk voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en aanpassingen voorstellen.

We komen bij elkaar en spreken, mede op basis van de bevindingen door de due diligence en pre-integratieteams, een finale overnameprijs en de daarbijhorende voorwaarden met elkaar af. We tekenen hierna de koopovereenkomst.

Na deze stappen volgt verdere voorbereiding op de integratie. We vragen onder meer goedkeuring van de NZa.

Wanneer alle benodigde goedkeuringen en formaliteiten zijn afgerond, gaan we over tot de daadwerkelijke overdracht van de praktijk. Je werkt hierin nauw samen met één van onze integratiemanagers.

Het verhaal van tandarts-directeur Soz Faraj

Dental Clinics - thumbnail youtube

Jouw tandartspraktijk verkopen

We vertellen je graag persoonlijk meer over onze ervaringen op het gebied van overnames, samenwerkingen en het ontwikkelen van groepspraktijken. Neem direct contact op met Joris Schuit via 06 293 66 753 of joris.schuit@topmondzorg.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Jouw persoonlijke gegevens

Praktijkgegevens

Adres
Hidden

Sectie-einde

Bekijk onze privacy verklaring voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.