Poets-challenge

Wat leuk dat je meedoet aan de poets-challenge! We zijn benieuwd wie er beter poetst, jij of je ouders? Ga de uitdaging aan en maak kans op een dagje uit! Hieronder vind je de gebruiksaanwijzing van de plakverklikkers en lees je meer over de winactie.

Tandenpoets challenge - wie poetst er beter kinderen of oudersZo gebruik je de plakverklikker

 1. Kauw thuis na het tandenpoetsen op het tablet.
 2. Verspreid de kleur met je tong over je tanden en kiezen.
 3. Daarna spoel je met een beetje water. Slik dit niet door.
 4. Wees voorzichtig met het uitspugen. Wanneer de kleurstof op je kleding komt kan er een vlek komen die er niet meer uit gaat.
 5. De blauwe en rode plekken op je tanden laten zien waar nog tandplak zit. Dit zijn de plekken waar je nog beter kan poetsen. De blauwe plekken zijn tandplak die er al wat langer zit. De rode plekken zijn nieuwe tandplak.
 6. Wie de minste gekleurde plekken heeft, heeft het beste gepoetst en dus de challenge gewonnen.
 7. Poets je tanden na de challenge om alle kleur weg te halen.

 

Zo doe je mee aan de winactie en maak je kans op een dagje uit

Maak een leuke foto van het tandenpoetsen en plaats deze op Facebook of Instagram. Gebruik #poetschallenge en tag @DentalClinicsNL om kans te maken op een leuk dagje uit! De actievoorwaarden lees je in de veel gestelde vragen hieronder.

Maak een preventie-afspraak

Ging het poetsen goed of zitten er juist veel gekleurde plekken? De preventie-assistent en mondhygiënist helpen jou om gaatjes te voorkomen, want met de juiste zorg is dit zeker mogelijk. Zij geven tips over gezonde voeding, het aantal eet- en drinkmomenten en het poetsen van je tanden. Heb jij al een preventie-afspraak gepland staan? Goed om te weten is dat het jouw ouders niks kost om een afspraak te maken. Dit valt namelijk onder de basisverzekering.

Veel gestelde vragen plakverklikkers en winactie

Plakverklikkers zijn tabletten waar je na het tandenpoetsen op kunt kauwen. De tabletten kleuren recent tandplak rood en ouder tandplak blauw en laten precies zien waar je nog beter kunt poetsen. De substantie die de kleuring veroorzaakt is een tijdelijke kleurstof, bestaande uit een voedingskleurstof die onschadelijk is voor de gezondheid en die gemakkelijk van de tanden kan worden gepoetst.

De kleurstof verliest z’n werking ongeveer een half uur na het kauwen van het tablet, tijdens dit half uur blijft de mond gekleurd. Je kunt de kleur weg krijgen door je tanden weer opnieuw te poetsen.

De substantie die de kleuring veroorzaakt is een tijdelijke kleurstof, bestaande uit een voedingskleurstof die onschadelijk is voor de gezondheid. Er zit geen erytrosine (E127) in. De plakverklikkers zijn glutenvrij.

 • Je kunt een foto inzenden tot en met 20 april 2023.
 • De winnaar krijgt persoonlijk bericht in de week van 24 april 2023.
 • De winnaar krijgt een Dagje Uit Cadeaukaart ter waarde van €150. De winnaar kiest zelf voor welk uitje en hoeveel personen hij/zij de voucher wilt inzetten.
 • Zodra je de cadeaukaart hebt ontvangen, gelden de voorwaarden van Dagje Uit Cadeaukaart. Dental Clinics is niet aansprakelijk voor klachten rondom het gekozen uitje. Je kunt hiervoor terecht bij de aanbieder van het uitje.
 • Het is niet mogelijk om de gewonnen cadeaukaart in te ruilen voor geld of een andere cadeaukaart.
 • Alleen deelnemers die staan ingeschreven bij een Dental Clinics praktijk maken kans op de prijs.
 • Medewerkers van Dental Clinics en overige mondzorgaanbieders die onder TopMondzorg vallen zijn uitgesloten van deelname.
 • Door deel te nemen aan deze actie, ga je akkoord met de actievoorwaarden.