Veelgestelde vragen over periodiek mondonderzoek

Hieronder hebben wij de antwoorden op veelgestelde vragen over het periodieke mondonderzoek voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze Dental Clinics-praktijken.

Bij het periodiek mondonderzoek kijkt uw behandelaar in 10 stappen hoe gezond uw gebit is. Zo wordt er bekeken of de eventuele vullingen goed aansluiten en hoe groot de ruimte tussen tand en tandvlees is. Ook wordt het risico op bepaalde mondziekten, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen vastgesteld.

Op basis van deze gegevens wordt, in overleg met u, een behandelplan opgesteld. Hierin spreken we onder andere af hoe vaak u de tandarts bezoekt voor controle en of eventuele behandelingen bij een mondhygiënist en/of (paro)preventie-assitent nodig is.

Wij raden u aan regelmatig de tandarts te bezoeken om problemen in het gebit tijdig op te sporen en eventueel te voorkomen. Zo houdt u uw gebit gezond.

Bij Dental Clinics hanteren wij de tandartstarieven die door de overheid zijn vastgesteld. Meer informatie over de kosten van een periodiek mondonderzoek vindt u op deze pagina.

Het periodiek mondonderzoek wordt tot 18 jaar vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Na deze leeftijd moet een aanvullende tandartsverzekering worden afgesloten om deze kosten vergoed te krijgen.

Meer informatie over de kosten van een periodiek monderonderzoek vindt u op deze pagina.