Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.798 reviews

Hieronder hebben wij de antwoorden op veelgestelde vragen over het maken van röntgenfoto’s voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze Dental Clinics-praktijken.

Nee, het maken van een röntgenfoto tijdens de zwangerschap is niet schadelijk. De tandarts maakt alleen röntgenfoto’s van het gebit of de kaak. Er komt hierbij zeer weinig straling vrij. Tevens komt de straling niet in de buurt van de vrucht.

Wanneer je toch liever wilt wachten tot na de zwangerschap, kun je dit aangeven bij jouw behandelaar.

Voor de kosten voor het maken van röntgenfoto’s, kun je deze pagina over de kosten bekijken.

Nee. Het maken van röntgenfoto’s is niet schadelijk. Bij het maken van röntgenfoto’s komt een zeer kleine hoeveelheid straling vrij.

Eén kleine foto is gelijk aan het eten van 10 bananen (jazeker, een banaan bevat straling).

Er zijn drie soorten röntgenfoto’s: bite-wings, een solo-opname en een orthopantomogram.

Bite-wings zijn kleine overzichtfoto’s van het gebit. Een solo-opname laat slechts één tand of kies zien en een orthopantomogram laat het gehele gebit zien.

Hoe vaak wij adviseren röntgenfoto’s te maken, hangt af van de conditie van het gebit. Dit kan variëren van elke 6 maanden bij een hoog risico tot elke 24 maanden bij een laag risico.

Problemen aan het gebit zijn in veel gevallen niet met het blote oog te zien. Daarom maakt jouw tandarts regelmatig röntgenfoto’s. Zo kunnen eventuele problemen aan het gebit, zoals ontstekingen en gaatjes, op tijd verholpen worden.

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?