Eerste bezoek

U kunt uzelf of uw kind(eren) via deze website aanmelden door naar de betreffende praktijk te gaan en vervolgens te klikken op ‘aanmelden als patiënt’. Eerst een afspraak maken om de praktijk te bezoeken voor een kennismaking kan natuurlijk ook.

De eerste afspraak duurt circa 20 minuten. De tandarts voert een algemene controle uit en inventariseert hoe gezond uw gebit en tandvlees zijn. Vooraf ontvangt u een gezondheidsvragenlijst, met het verzoek om deze vast in te vullen zodat we die met u kunnen bespreken. Deze medische anamnese is een verplicht onderdeel van het patiëntendossier. Als dit nodig is, maken we een gebitsoverzichtsfoto en twee kleine röntgenfoto’s. Dit om de status van uw gebit nauwkeurig te kunnen vaststellen en volgen.

Als u voor het eerst komt, vragen we ook uw aandacht voor het volgende:

  • Als zorgverlener zijn we verplicht om het burgerservicenummer (BSN) van iedere patiënt in onze administratie op te nemen en uw identiteit te controleren. Kunt u bij uw eerste bezoek een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspas meebrengen?
  • Het is handig als u uw gegevens en röntgenfoto’s bij uw vorige tandarts opvraagt en deze bij uw eerste afspraak meeneemt. Vindt u dit lastig? Geef dit tijdig aan de office manager van de betreffende praktijk. Dan zullen wij de gegevens voor u opvragen. Hiervoor hebben we schriftelijke toestemming van u nodig.

In onze praktijken werken we volgens de landelijk vastgestelde tarieven. De tarievenlijst is ook op onze website te vinden. Fa-med verzorgt onze declaratieafhandeling, waar mogelijk rechtstreeks via uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor het bedrag dat de zorgverzekeraar eventueel niet vergoedt. Op de nota’s worden de uitgevoerde verrichtingen aan de hand van zogenaamde ‘UPT- codes’ weergegeven. De bij een eerste afspraak relevante codes en vergoedingen zijn:

  • C11                 Periodieke controle (20,44 euro)
  • C22                 Schriftelijke medische anamnese (20,44 euro)
  • X10                 Kleine röntgenfoto (15,06 euro)
  • X21                 Kaakoverzichtsfoto (64,54 euro)

Kinderen

We adviseren om kinderen vanaf de leeftijd van twee jaar regelmatig mee te brengen naar de praktijk. Dan is het melkgebit (bijna) volledig aanwezig. De tandarts bekijkt het melkgebit op een speelse wijze en zal op het kind gerichte voorlichting over poetsen en eet- en drinkgewoonten geven. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de eerste controle ontvangt uw kind een handig tandartspaspoort met praktische informatie. Hierop kan worden gevolgd wat er verandert in het kindergebit en wanneer er controles zijn geweest.

Afzeggen en vragen

We danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt en verheugen ons op uw bezoek. Mocht er onverhoopt iets tussenkomen, dan verzoeken we u om minimaal 24 uur van tevoren af te bellen. Dit omdat we anders genoodzaakt zijn om u de kosten voor de gereserveerde behandeltijd door te berekenen. Als u nog vragen hebt of tussentijds informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.