Gezond tandvlees

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tandvlees schoon blijft. Dit doet u door uw gebit tweemaal per dag zorgvuldig te reinigen. Het tandheelkundig team legt u graag uit hoe u voedselresten en tandplak het beste kunt weghalen met hulp van een tandenborstel, ragers, tandenstokers of floss. Bij uw periodieke mondonderzoek (PMO) controleert de tandarts in 10 stappen uw totale mondgezondheid, waaronder ook uw tandvlees. Daarbij letten we op mondziekten zoals tandbederf (cariës) en tandvleesaandoeningen (parodontitis)

Wij staan graag voor u klaar bij een van onze praktijken. Zoek op uw postcode of woonplaats en vind een praktijk bij u in de buurt.

Uw PPS-score

Laat u voorlichten door onze preventie-assistenten.

Bij het periodieke mondonderzoek onderzoekt de tandarts de gezondheid van uw tandvlees. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de PPS (Periodiek Parodontaal Screenen).  Uw tandvlees krijgt door middel van deze screeningsmethode een cijfer (1 t/m 3). Afhankelijk van het cijfer van uw tandvlees, zal er wel of geen behandeling plaatsvinden.

Voor tandvleesproblemen maken we een behandelplan conform aan het door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) vastgestelde Paro Preventie Traject of het Paro traject.

Naar de (paro-) preventie-assistent?

Heeft u oppervlakkige tandvleesontstekingen of tandplak dat verwijdert moet worden? Dan bezoekt u de (paro-) preventie-assistent. Dit is een tandartsassistent die is opgeleid voor het uitvoeren van preventieve handelingen die de mondhygiëne op peil houden. Verder kan je ook terecht bij de (paro-) preventie-assistent voor instructies en voorlichting over gebitsverzorging.

Naar de mondhygiënist?

Om tandvleesontstekingen te voorkomen, is het belangrijk om ragers te gebruiken.

Een schone en gezonde mond is de basis voor goede tandheelkunde. Onze mondhygiënist is de expert in zowel preventieve als curatieve mondzorg. Onder preventieve zorg kunt u bijvoorbeeld denken aan een professionele, grondige reiniging, om de schadelijke bacteriën in uw mond te verminderen. Bij curatieve zorg kunt u denken aan het behandelen van tandbederf en tandvleesaandoeningen, zoals parodontitis.

Naar de parodontoloog?

In het geval van een tandvleesaandoening in een gevorderde stadium, kan onze mondhygiënist(e) u doorverwijzen naar onze parodontoloog. De parodontoloog is een tandarts die zich gedurende een driejarige fulltime vervolgopleiding heeft gespecialiseerd in tandvleesaandoeningen. De parodontoloog legt zich geheel toe op het behandelen van verschillende paradontale problemen.

Links: