Kosten kunstgebit en gebitsprothese

Wilt u weten wat het kost om een kunstgebit of gebitsprothese te plaatsen? De prijzen voor het plaatsen van een kunstgebit of gebitsprothese zijn erg verschillend. Allereerst hangt het af van het type prothese dat gekozen wordt. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid tanden en kiezen dat vervangen moet worden.

Op onze tandartstarievenpagina vindt u de volledige tandartstarievenlijst van de NZa.

Volledige protheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt een eigen bijdrage. Bij het plaatsen van een volledige prothese moet rekening worden gehouden met code P021, P022 en P023 uit de tarievenlijst. Bij een immediaatprothese geldt code P023. Bij het plaatsen van partiële (gedeeltelijke kunstgebitten) gelden codes P001, P002, P003 en P004. Dit wordt vergoedt vanuit de basisverzekering.

Voor meer informatie over de kosten en een voorbeeld van een begroting kunt u terecht op de website Mondzorgkosten.nl. Deze website is beschikbaar gemaakt vanuit de beroepsvereniging voor tandartsen (KNMT).

Wordt het plaatsen van een kunstgebit of gebitsprothese vergoed vanuit de verzekeraar?

Hoeveel vergoeding u krijgt voor het plaatsen van een kunstgebit of gebitsprothese hangt af van uw aanvullende tandartsverzekering. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar en teruglezen in uw polisvoorwaarden.