Kosten parodontitisbehandeling

De kosten van een parodontitisbehandeling

Wilt u weten wat een parodontitisbehandeling kost? De prijzen voor een parodontitisbehandeling kunnen erg van elkaar verschillen. De complexiteit van de parodontitisbehandeling bepaalt hoeveel er in rekening wordt gebracht en dit verschilt per persoon.

De behandeling voor parodontitis bestaat uit verschillende tariefcodes. Naast het vooronderzoek en de behandeling zelf, zijn er ook kosten voor nazorg. Voordat het behandelingstraject start krijgt u van ons een begroting. Daar zult u verschillende tariefcodes van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op terugvinden.

Op onze tandartstarievenpagina vindt u de volledige tandartstarievenlijst van de NZa. Voor meer informatie over de kosten en een voorbeeld van een begroting kunt u terecht op Mondzorgkosten.nl. Deze website is beschikbaar gemaakt vanuit de beroepsvereniging voor tandartsen (KNMT).

Wat is de vergoeding voor parodontitis vanuit de verzekeraar?

Hoeveel vergoeding u krijgt voor uw parodontitisbehandeling hangt af van uw aanvullende tandartsverzekering. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar en teruglezen in uw polisvoorwaarden.