Uw tandarts in Almelo

Bent u op zoek naar een goede tandarts in Almelo? Wij heten u van harte welkom in onze tandartspraktijk! Ons kleine en professionele team van tandartsen, mondhygiënisten en (paro) preventie-assistenten helpt u graag uw gebit gezond te houden. Want een gezonde mond beïnvloedt uw algehele gezondheid.

Onze moderne tandartspraktijk is gelegen in de wijk ‘Windmolenbroek’, tegenover het ROC Twente – De Sumpel. U kunt bij ons uiteraard terecht voor de algemene mondzorg, maar ook voor specialistische behandelingen, zoals het aanmeten van een gebitsprothese of het maken van kronen en bruggen, bent u bij ons aan het goede adres.

Schrijf u online in als nieuwe patiënt!

Wilt u graag patiënt worden in onze praktijk? U bent van harte welkom. Vul het online inschrijfformulier in voor u en uw gezin of bel direct voor een afspraak naar 0546 – 85 17 56.

Over Dental Clinics Almelo

  • Wij hechten veel aandacht aan persoonlijk contact;
  • U ontvangt bij ons een behandelplan op maat. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan;
  • Wij bieden alle mondzorg onder één dak;
  • Op dinsdag zijn wij tot 20:00 uur geopend;
  • Wij werken volgens de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld.

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ besteden wij de nodige aandacht en tijd aan preventie. Hierbij staat een goede bewustwording van het belang van mondverzorging en voeding bij patiënten voorop. We werken nauw samen om uw mond schoon en gezond te houden.

Een beugel bij Dental Clinics Almelo?

Een beugel wordt in eerste instantie geplaatst om tanden en kiezen recht te zetten, zodat het gebit weer goed functioneert. Met een goed functionerend gebit kunt u namelijk beter bijten, kauwen, praten en lachen. Daarnaast zijn rechte tanden en kiezen beter te reinigen, waardoor eventuele tandheelkundige problemen voorkomen kunnen worden. Uiteraard zorgen rechte tanden en kiezen ook voor een mooiere glimlach. Heeft u of uw kind een beugel nodig? Dan verwijzen we u graag naar een orthodontist in de buurt, zoals TopOrtho Nijverdal.

 

Extra aandacht voor preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ besteden wij extra aandacht en tijd aan preventie. Hierbij staat een goede bewustwording van het belang van mondverzorging en voeding bij patiënten voorop. We werken nauw samen om uw mond schoon en gezond te houden.

Expeditie Tandarctica

Voor veel kinderen is een bezoek aan de altijd een spannende aangelegenheid. Niet bij Dental Clinics Almelo! Bij ons kunnen kinderen namelijk mee op Expeditie Tandarctica. Tijdens deze spannende expeditie leren kinderen spelenderwijs alles over een gezonde mond.

Op expeditie gaan is voor u geheel kosteloos, want mondzorg voor kinderen wordt tot 18 jaar vergoed door de basisverzekering (met uitzondering van o.a. orthodontie).

Praktijkimpressie

Bij ernstig tandletsel of een spoedgeval

  • Op werkdagen zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 0546 – 85 17 56, mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen. Bij pijnklachten verzoeken wij u om, indien mogelijk, ‘s ochtends voor 10:00 uur te bellen.
  • Indien u geholpen moet worden buiten onze openingstijden dan kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst Tandarts Post Twente053 – 792 00 40. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen. Via het antwoordapparaat ontvangt u verdere informatie.

Bent u verhinderd? Zeg uw afspraak tijdig af!

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.