4.6 / 5 uit 19.692 reviews

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kun je weer lachen, eten en praten zoals je gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als jouw andere tanden en kiezen.

In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst. De gezondheid moet dit wel toelaten. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. In bepaalde gevallen zal de zorgverzekeraar de behandeling gedeeltelijk vergoeden. Jouw tandarts-implantoloog adviseert je graag over de beste aanpak voor jouw situatie.

De voordelen van implantaten

  • Esthetisch hoogwaardige oplossingen
  • Een veilige, betrouwbare behandelmethode
  • Hoge belastbaarheid en duurzaamheid
  • Geen beschadiging aan omliggende tanden
  • Het kaakbot blijft in stand en slinkt nauwelijks

Implantaatbehandeling bij Dental Clinics

Onze implantologen werken uitsluitend met hoogwaardige, duurzame en onderzochte implantaatsystemen. Neem contact op met de tandartspraktijk voor meer informatie over de mogelijkheden en het maken van een afspraak. Je kunt bij de onderstaande tandartspraktijken terecht voor implantologie:

Waarom een implantaat?

Een implantaat geeft je weer een stralende lach, maar het biedt nog veel andere voordelen. Jouw kaakbot heeft tanden nodig om in vorm te blijven. Wanneer je een of meerdere tanden of kiezen mist, slinkt het kaakbot en kan de vorm van jouw gezicht veranderen. Daarbij kunnen jouw tanden en kiezen door de ontstaande ruimte verschuiven. Dankzij een implantaat blijven de vorm van jouw kaakbot en de stand van jouw tanden en kiezen behouden en kun je weer goed kauwen en genieten van eten.

Implantaat van hoge kwaliteit

Doordat tandheelkundige implantaten steeds populairder worden, brengen diverse fabrikanten goedkopere, niet onderzochte implantaatsystemen op de markt. De meeste patiënten zijn zich er niet van bewust dat er belangrijke verschillen in implantaatsystemen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, technologie en onderzoek. Onze implantologen werken uitsluitend met hoogwaardige, duurzame en onderzochte implantaatsystemen.

Veelgestelde vragen over implantaten

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Een implantaat kan worden ingebracht om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Een voorwaarde voor de behandeling is dat jouw kaakbot volgroeid is. Hierdoor kunnen implantaten worden ingebracht bij mensen vanaf ongeveer 18 jaar. Ook moet er voldoende kaakbot zijn om het implantaat goed in te kunnen verankeren en moet het tandvlees gezond zijn. Aan de hand van röntgenfoto’s beoordelen wij of je voldoende kaakbot hebt en of het gezond is. Indien je te weinig kaakbot hebt, is het mogelijk om nieuw kaakbot te laten ontstaan op plaatsen waar er te weinig van is.

Wat kost een implantologiebehandeling?

De tandartstarieven worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn geldend voor alle tandartsen in Nederland. Hoeveel een implantologiebehandeling precies kost, is vooraf niet exact aan te geven. De kosten zijn sterk afhankelijk van de complexiteit en het aantal implantaten en kan dus per persoon verschillen. Wij stellen daarom altijd een begroting op maat op. Lees meer. 

Ben ik na het plaatsen van een implantaat direct genezen?

Totdat het implantaat stevig is vergroeid met jouw kaakbot, is een genezingsfase van tussen de 6 weken en enkele maanden te verwachten. Elk geval is uniek. Vaak worden zelfoplossende hechtingen gebruikt en anders worden de hechtingen na 2 weken verwijderd. Goede mondhygiëne is van groot belang voor een succesvol genezingsproces. In het geval van een gebitsprothese krijg je een tijdelijke prothese.

Wil je meer weten over het plaatsen van implantaten? Bekijk dan deze pagina met veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?