Ga naar de hoofdinhoud
uit 20.919 reviews

Bij Dental Clinics werken we volgens de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. Hoeveel het plaatsen van een beugel kost, hangt af van het type beugel dat wordt gekozen. Gemiddeld kost een totale orthodontische behandeling tussen de €2.000 en €3.000. Het bedrag uit de begroting hoeft niet in één keer te worden betaald, maar wordt gespreid over de behandeling in rekening gebracht.

Op deze pagina vind je de tarievenlijst van dit jaar.

Vergoeding vanuit basisverzekering

Een beugel wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar je kunt wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het is verstandig om eerst goed uit te zoeken op welke vergoedingen je recht hebt/. Vergoedingen voor orthodontie kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Het kan nodig zijn om jouw pakket uit te breiden. Je kunt jouw pakket aan het eind van elk jaar wijzigen (dit is wettelijk vastgesteld en geldt voor iedere zorgverzekering). In dat geval is het wellicht verstandig om te wachten met de start van de behandeling tot jouw pakketwijziging is doorgevoerd.

Let op bij het overstappen naar een nieuwe verzekeraar: sommige verzekeraars hebben een wachttijd voor vergoeding van orthodontische behandeling. Je moet dan een half jaar of een jaar bij die zorgverzekeraar zijn aangesloten voordat jouw rekening wordt vergoed.

Samenwerking Dental Clinics & TopOrtho

Dental Clinics en TopOrtho vallen, samen met zes andere mondzorgdiensten, onder de vlag van TopMondzorg. We delen onze kennis en kunde op het gebied van mondzorg, zodat we patiënten en cliënten de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?