Logo juniorKindertandarts in Den Haag

Voor kinderen is een tandartsbezoek anders dan voor volwassenen. Dit is logisch, kijkend naar de belevingswereld van een kind. Hierdoor kan voor kinderen een tandartsbezoek soms erg spannend zijn. Het winnen van vertrouwen speelt hierbij een belangrijke rol en dit vraagt om extra aandacht en expertise. Wanneer kinderen (extreem) angstig voor de tandarts zijn, al op jonge leeftijd veel gaatjes hebben, gedragsproblemen vertonen of een beperking hebben, kunnen ze terecht bij ons kinderteam. Tevens behandelt dit kinderteam kinderen met speciale tandheelkundige afwijkingen of syndromen, waarbij hun expertise gewenst is. De behandelingen bij de kindertandarts worden door de basisverzekering volledig vergoedt.

Extra aandacht voor uw kind

Voor het begin van de behandeling of controle nemen we extra tijd om uw kind op gemak te stellen. Daarbij wordt er duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. Zo is uw kind voorbereid op de behandeling en kan het zo goed mogelijk met de situatie omgaan. Graag zien we u en uw kind regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de gebitssituatie en de dagelijkse mondverzorging met u door. Ook maken we een persoonlijk behandelplan, waarmee we samen met u en uw kind het gebit en de mond van uw kind op korte en lange termijn gezond kunnen houden. Indien nodig ondernemen we actie om bijvoorbeeld de mondhygiëne samen te verbeteren. Wanneer uw kind over zijn angst heen is of de behandeling door een reguliere tandarts kan plaatsvinden, zal deze het weer overnemen. Kindertandarts Den Haag

Ons kinderteam

Ons kinderteam bestaat uit diverse tandartsen en assistenten die affiniteit hebben met kindertandheelkunde. Samen helpen zij en u en uw kind graag verder.

Tandheelkundige zorg volledig vergoed tot 18 jaar

Kinderen zijn extra gevoelig voor gaatjes en tanderosie. Regelmatige controle door de tandarts bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar verkleint ook de kans op angst op latere leeftijd. Daarom wordt aangeraden om u kind al voor de tweede verjaardag mee te nemen naar de tandarts. Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn. De basisverzekering vergoedt namelijk tandheelkundige kosten voor iedereen tot 18 jaar, ook voor de kindertandarts (met uitzondering van orthodontie).