uit 20.246 reviews

Wat voor leuks ga jij deze kerstvakantie doen met je kind? Tip: knutselen! Er zijn verschillende leuke knutseldingen die je kunt doen om je kind met mondzorg in aanraking te laten komen. Zo zijn ze lekker bezig en leren ze tegelijkertijd over het voorkomen van gaatjes. Een win-win situatie!

Monsters weg poetsen

Teken of print een mond op een wit vel papier. Schuif het papier in een plastic insteekhoes en teken met een stift monsters (bacteriën in tandplak) op de tanden. Laat je kind dit wegpoetsen met een oude tandenborstel.

Eten en drinken voor een gezond kindergebit

Knip uit tijdschriften eten en drinken en laat je kind dit op een bord plakken. Bespreek daarna welke voeding goed is voor je tanden en welke voeding je beter niet (te vaak) kunt nemen om gaatjes te voorkomen.

Hoeveel tanden heeft een mens?

Of maak een ‘mond vol tanden’: teken een mond op een groot vel papier en laat je kind het juiste aantal tanden geven door hier papiertjes op te plakken. Meer knutsel-inspiratie vind je onder andere op Pinterest of YouTube.

Tandpasta experiment en andere proefjes

Wist je dat er online ook veel leuke proefjes te vinden zijn? Bijvoorbeeld: Poets een eitje. Zo onderzoek je wat de fluoride in je tandpasta doet.

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook interessant: