Hoe goed poets jij jouw tanden? Doe mee aan de challenge

Tandenpoets challenge - wie poetst er beter kinderen of oudersOp 20 maart wordt er wereldwijd aandacht besteedt aan het belang van een gezonde mond tijdens World Oral Health Day. Dat vieren wij met de poets-challenge voor kinderen en hun ouders en de plakchallenge voor volwassenen! Hoe goed poets jij jouw tanden? En poets jij beter dan je ouders? Via onze actiepagina lees je meer over de challenge voor kinderen en ouders en de challenge voor volwassenen.

Maak een gaatje vrij voor de mondhygiënist

Op 20 maart start ook de Week van de Mondhygiënist. Kijk dus niet verbaasd op als je online ineens verschillende uitingen tegenkomt met meer informatie over een bezoek aan de mondhygiënist. De beroepsvereniging van mondhygiënisten organiseert in het hele land namelijk acties om mensen kennis te laten maken met de mondhygiënist. Dit jaar richt de campagne zich vooral op ouders met jonge kinderen. Zonder poetsen naar bed? #nietoké. Jaarlijks naar de mondhygiënist? Wel oké!

Het belang van een gezonde mond

Een gezonde mond is de basis van een goede algehele gezondheid. Veel onderzoeken tonen aan dat er relaties zijn tussen bijvoorbeeld tandvleesproblemen en hartziekten. Hier lees je meer over waarom een goede mondgezondheid belangrijk is voor je gehele gezondheid.

Hoe helpt een bezoek aan de preventie-assistent of mondhygiënist mij?

Heb jij al eens kennis gemaakt met één van onze (paro)preventie-assistenten of mondhygiënisten? Jouw tandarts geeft je graag meer informatie tijdens jouw tandartscontrole. Wil je nu alvast meer informatie? Lees dan wat je thuis kunt doen om gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen of lees meer over wat de mondhygiënist doet.