uit 20.246 reviews

Wetenschappers van King’s College London hebben ontdekt dat het medicijn Tideglusib, dat oorspronkelijk is bedoeld voor Alzheimerpatiënten, een prettige bijwerking heeft. Het kan namelijk de tandgroei bevorderen en gaatjes repareren. Dit komt doordat het medicijn de stamcellen in aangetaste tanden en kiezen stimuleert om nieuw tandbeen aan te maken.

De onderzoekers doordrenkten een biologisch afbreekbaar sponsje met het Alzheimermedicijn en plaatsten dit in een gaatje. Binnen 6 weken was het gaatje hersteld. Hoofdonderzoeker professor Paul Sharpe, werkzaam bij het Dental Institute van King’s College London, noemt het medicijn vooral ideaal voor het behandelen van grote, diepe gaatjes. Dankzij deze ontdekking zouden kunstmatige vullingen in de toekomst misschien overbodig worden.

Het medicijn wordt momenteel nog getest. Of en wanneer het medicijn naar Nederland komt is niet bekend. Mocht het zover zijn, dan blijft een goede mondhygiëne uiteraard het belangrijkste. Want wie geen gaatjes heeft, hoeft ze ook niet te laten repareren.

Bronnen: Dental Info & Nature

Wilt u weten hoe u gaatjes kunt voorkomen? Lees hier alles over een goede mondhygiëne.