Instagram

Wanneer kunnen kinderen zelf tandenpoetsen - tandenpoetstips kinderen - kindertandarts Dental Clinics

Weet jij vanaf welke leeftijd een kind de juiste motoriek heeft om zelf te poetsen? Goede mondhygiëne is op jonge leeftijd al belangrijk. Meer weten over mondverzorging bij kinderen? Klik dan hier.

Parodontitis besmettelijk - wie krijgt parodontitis - mondhygiënist Dental Clinics

Is parodontitis besmettelijk? Wie krijgt parodontitis? Alles wat je wilt weten over ernstig ontstoken tandvlees, lees je in ons artikel.

Veelgestelde vragen kunstgebitten en gebitsprotheses - Dental Clinics

Moet je erg wennen aan een gebitsprothese? Hoeveel kost het? Wat is het verschil tussen een gebitsprothese en een kunstgebit? Wij hebben vraag en antwoord over kunstgebit en gebitsprothese voor je op een rij gezet in dit artikel.

Zwangerschapsgingivitis voorkomen - tandvleesproblemen zwangerschap Dental Clinics

Ben je zwanger? Dan is het belangrijk extra aandacht aan je gebit te besteden. Door hormoonschommelingen heb je namelijk meer kans op (tandvlees)problemen. Via deze link vertellen we hoe jij je mond gezond houdt tijdens je zwangerschap. 

Etensresten verwijderen tanden - stokeren rageren tips Dental Clinics

Een maiskolf kan haast niet ontbreken op de grill. Heel lekker, maar vaak blijven er wel restjes tussen je tanden zitten. Vergeet daarom niet om goed te stokeren of te rageren! Hoe je dat het beste doet, vertellen we je via deze link.

Duurzame mondverzorging - tandartstip Dental Clinics

Duurzaamheid en mondverzorging gaat niet altijd hand in hand, maar er zijn wel verschillende opties. Bespreek met jouw tandarts wat voor jouw mondgezondheid mogelijk is. Lees onze tips voor duurzame mondverzorging.

Tandartsangst tips - angsttandarts Dental Clinics

Zie je op tegen een bezoek aan de tandarts? Dan kunnen deze tips je helpen. Klik hier voor tips bij tandartsangst en informatie over de angsttandarts.

Gevoelige tanden - mondhygiënist Dental Clinics

Doen je tanden pijn wanneer je een ijsje eet? Dan raden we je aan om een afspraak bij de mondhygiënist te maken. Dit en meerdere symptomen waarom het goed is om een afspraak te maken bij de mondhygiënist, vind je hier.

Röntgenfoto's voorkomen tandartskosten - tandartstip Dental Clinics

Door middel van röntgenfoto’s kunnen we problemen in de mond bijtijds ontdekken. Hoe eerder we een probleem ontdekken, hoe sneller het behandeld kan worden en hoe lager de uiteindelijke behandelkosten. Welke soorten röntgenfoto’s er zijn en hoe ze werken, lees je hier.

Tandenpoetstips vakantie - poetsadvies Dental Clinics

Je normale poetsritueel (2 keer per dag 2 minuten poetsen) is op vakantie soms lastig om vol te houden. Dat begrijpen we! Probeer daarom dagelijks in ieder geval één moment in te plannen waarop je goed poetst en ook de tijd neemt om te stokeren of rageren. Klik hier voor meer poetsadvies.

tandartsrekening - tandartskosten - tarieven mondzorg NZA - Dental Clinics

Hoe lees ik mijn tandartsrekening en welke kosten kan ik verwachten?  Klik hier voor een overzicht van de tarieven van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

tandartsangst tips - angst tandarts verminderen - angsttandarts Dental Clinics

Wij nemen tandartsangst zeer serieus. Als je hier last van hebt, dan heb je wellicht baat bij onze informatie en tips. Een aantal tips om tandartsangst te verminderen vind je hier.

Ortho EHBO - kapotte beugel - orthodontie Dental Clinics

Ben je op vakantie en is er iets aan de hand met je beugel? Bijvoorbeeld een draadje dat prikt of een ringetje, bracket of spalkje dat los zit? Onze praktijk in Zwolle deelt EHBO-tips voor de meest voorkomende beugelklachten via deze link.

Tandarts tijdens vakantie - tandletsel - mondzorgtips vakantie - Dental Clinics

Met onze vakantietips ga je goed voorbereid op pad en weet je wat je moet doen als je op vakantie een tandarts nodig hebt. Via deze link vind je tips over mondzorg tijdens de vakantie.

Gezond kindergebit - voedingstips kinderen - Dental Clinics

Tussen het buitenspelen door snel wat eten en drinken. En dan weer naar buiten. Tel jij het aantal eet- en drinkmomenten van je kind? En let je dan op wat je geeft? Hier vind je tips en antwoorden op de meest gestelde vragen over de invloed van eten op het gebit van je kind.

Kan ik om een verdoving vragen? Hoe lang werkt een tandartsverdoving? Wat kost een verdoving bij de tandarts? Wij geven antwoorden op al je vragen over verdovingen. Klik hier en kom erachter hoe verdoving werkt en wat je opties zijn.

Niet durven lachen- herstellen gebit facings - tandartstip Dental Clinics

Laat je liever je tanden niet zien en zie je nu al op tegen de vakantiefoto’s? Eén van de manieren waarop wij je kunnen helpen naar een gebit waar je blij mee bent, is met facings. Wil je meer informatie over facings? Klik dan hier.

Tandartstip vitamine D - gezonde mond Dental Clinics

Wist je dat je vitamine D hard nodig hebt om je mond gezond te houden? Waarom dat zo is, vertellen we je in dit artikel.

Uitstellen tandartscontrole door angst - angsttandarts Dental Clinics

Heb jij jouw controle uitgesteld omdat je opziet tegen een bezoek aan de tandarts? Wij brengen graag samen met jou het bezoekritme weer terug. Bekijk hier hoe wij je kunnen helpen bij tandartsangst.

Nationale Suiker Challenge - effect suiker op tanden - Dental Clinics

Door mee te doen aan deze challenge, schrap je zo’n 99 suikerklontjes (!) uit je voedingspatroon. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je tanden. Schrijf je gratis in via deze link en krijg ook de smaak te pakken!

HKZ certificatie - kwaliteit - tandarts Dental Clinics

Trots! Dat we mogen aankondigen dat de praktijken van Dental Clinics HKZ gecertificeerd zijn! Dat is fijn. Want we begrijpen dat het voor jou als patiënt best lastig is om de kwaliteit van je tandarts te beoordelen. De HKZ-norm helpt je hierbij. Meer weten? Lees hier wat het voor jou als patiënt betekent.

Alle mondzorg onder een dak - complete mondzorg Dental Clinics

Wat doet de tandarts nou precies tijdens een periodieke controle en wat is de rol van de mondhygiënist of (paro) preventie-assistent? We zetten het voor je op een rij in ons artikel.

Parodontitis FAQ - oorzaak en behandeling parodontitis Dental Clinics

Heb je last van ontstoken tandvlees of parodontitis en wil je meer weten over de symptomen en behandeling? Wij geven antwoorden op je vragen. Bekijk hier onze Q&A en kom alles te weten over parodontitis.

Gevoelige tanden - Dental Clinics - tandvleesontsteking

Als je tanden en kiezen erg gevoelig zijn voor temperatuurverschillen (warm en koud), kan het zijn dat je last hebt van een tandvleesontsteking. Wat de andere symptomen zijn van ontstoken tandvlees (gingivitis), vind je hier.

Tandarts verwijzing mondhygiënist - mondzorg teamconcept Dental Clinics

Wij hebben alle mondzorg onder één dak en leggen de focus op het teamconcept. Wil je meer weten over door wie je geholpen wordt en waarom? Je vindt het in dit artikel.

Regelmatig tandartsbezoek voorkomt problemen - tandarts Dental Clinics

Is je afspraak voor de periodieke controle niet door gegaan, bijvoorbeeld door corona? Kom dan weer terug in je ritme en maak een nieuwe afspraak!

Samen beslissen over jouw behandeling - tandarts Dental Clinics

Bij Dental Clinics gaan we graag met je in gesprek over welke behandeling het beste bij je past. Bespreek daarom de verschillende mogelijkheden met je tandarts of mondhygiënist. Lees meer over samen beslissen. 

 

Tandartstaal tandartstermen - Dental Clinics tips

Vind jij Scrabble ook zo’n leuk letterspel, maar kun je soms nog wat extra inspiratie gebruiken bij het leggen van woorden? Kijk dan eens tussen onze lijst met tandartstermen. Genoeg opties voor korte of lange woorden.

 

Voedingstip tandarts Dental Clinics - paaseitjes veel suiker

Ben je ook zo gek op paaseitjes? Voor je gebit is het beter om niet te vaak paaseitjes te eten, omdat er meestal veel suiker in zit. Via deze link lees je meer over voeding en het maximale aantal eet- en drinkmomenten dat wordt aangeraden voor je gebit.

Tandartscontrole Dental Clinics - röntgenfoto gebit

Via deze link leggen we je uit waarom röntgenfoto’s onnodige kosten voorkomen, welke soorten er zijn en of het veilig is om een röntgenfoto te maken bij zwangerschap.

Tandenpoetstip Dental Clinics - tandenpoetsliedje

Wist je dat een tandenpoetsliedje kan helpen om het poetsen leuker te maken voor jouw kind? Lees meer>>