De pinguïns Pien en Puck zijn onderdeel van Expeditie Tandarctica en leren kinderen alles over het voorkomen van gaatjes. Benieuwd hoe jouw kind spelenderwijs (en kosteloos) over het voorkomen van gaatjes kan leren? Klik dan op deze link voor meer informatie.
Hoe leg je je kind op een leuke manier uit dat suiker en zuur de grootste vijanden zijn van je tanden?
Het Klokhuis ging onlangs op bezoek bij kindertandarts Nicole om te leren over tandplak, gaatjes en erosie.
Wil jij meedenken over het verbeteren van de zorg? Meld je dan aan voor ons patiëntenpanel. Via deze link lees je alles over het Dental Clinics patiëntenpanel en kun je je gelijk aanmelden.
Durf jij jouw geliefde geen knuffel of kus meer te geven vanwege zorgen om jouw adem? Tip: gebruik een tongschraper. Met deze en onze 5 andere tips voor een frisse adem kun je weer goed voor de dag komen.
Het bezoeken van consultatiebureaus met kinderen tot vier jaar is cruciaal om gezond eet- en mondzorggedrag aan te leren. Meer over mondzorgtips op het consultatiebureau lees je in dit artikel.
Facings zijn een effectieve manier om het uiterlijk van je tanden te herstellen, verbeteren of te vernieuwen. Als je meer informatie wilt over facings of een afspraak wilt maken, klik dan op deze link.
Soms stelt de tandarts een afspraak met een mondhygiënist voor. Van dieptereiniging tot preventief zorgadvies, lees via deze link waarom een bezoek aan een mondhygiënist deel zou moeten uitmaken van je routine!
Denk je aan een baan in de gezondheidszorg? Wij werken dagelijks met veel plezier. En wist je dat we ook vacatures hebben voor receptiemedewerkers en dat we zelf opleiden tot tandartsassistent? Bekijk onze vacatures via deze link en ontdek wat werken bij Dental Clinics voor jou kan betekenen!
Op zoek naar een avontuur om je kinderen te leren over mondgezondheid? Kijk dan eens naar Expeditie Tandarctica, waarmee jonge ontdekkingsreizigers alles leren over een gezonde mond en het voorkomen van gaatjes.
Klaar om de sprong te wagen en je tandartsangst te overwinnen? Aarzel niet om ons artikel te lezen – deze bevat alle antwoorden die je nodig kan hebben als tandartsangst je tegenhoudt.
Eén kleine val kan funest zijn voor je gebit… Gelukkig heb je onze tandletsel-tips bij de hand! Sla ze op, want misschien kunnen we deze winter nog een keer schaatsen.
Wil je dit jaar niet in de knel komen met je tandartskosten? Bekijk hier ons overzicht van veelvoorkomende tandartsbehandelingen en zie wat je kunt verwachten in 2023.
Als je dit jaar wil werken aan een recht gebit, dan is een onzichtbare beugel (aligner) misschien iets voor jou. Klik op deze link en kom meer te weten over Invisalign-behandelingen.
Wat voor leuks ga jij deze kerstvakantie doen met je kind? Tip: knutselen! Via deze link lees je over de leuke knutseldingen die je kunt doen om je kind met mondzorg in aanraking te laten komen.
De meeste tandartspraktijken zijn gesloten met de feestdagen. In geval van spoedeisende klachten kun je telefonisch contact opnemen met de praktijk voor een afspraak. Via deze link lees je wat je zelf kunt doen bij tandletsel.
Om je op weg te helpen met het maken van de juiste keuze, vind je via deze link een handig overzicht met alles wat je moet weten over je zorgverzekering, aanvullende (tandarts)verzekering en vergoedingen. Zo kom je in 2023 niet voor verrassingen te staan.
Wat is jouw favoriete tandvriendelijke snack? Tip: klik op deze link voor meer informatie en advies over tandvriendelijke voeding.
Hoe vaak er röntgenfoto’s van je gebit worden gemaakt, is afhankelijk van je risico op gaatjes of ontstekingen. Waarom röntgenfoto’s bij de tandarts zo belangrijk zijn, leggen we je via deze link verder uit.
Gelukkig kun je zelf veel doen om ervoor te zorgen dat antibiotica werkzaam blijven. Bijvoorbeeld: gebruik antibiotica niet als pijnbestrijding. Meer tips en informatie over antibiotica vind je via deze link.
Gaat je kind morgen ook met een lampion langs de deuren? Na het snoepen is het tijd om goed te poetsen. Tandenpoetsen maak je leuker met onze poetstip top 5, klik daarvoor op de link in bio!
Je mondgezondheid is van invloed op je algehele gezondheid, dus kom jij ook met een stralende lach over de finish? Klik hier om je aan te melden voor de 3 KM Dental Clinics Prestatieloop.
Waar moet ik op letten met mijn gebit tijdens de zwangerschap? In onze FAQ geven we antwoorden op deze en meer vragen over je mond gezond houden tijdens jouw zwangerschap.
Als je kauwt, stijgt je speekselproductie. Speeksel maakt je eten niet alleen lekkerder en makkelijker te verteren, maar speeksel heeft ook een beschermende werking voor je gebit en mond. Meer weten? Lees in dit artikel alles over het belang van goed kauwen.
Weet jij wat je moet doen als je een tand verliest tijdens het sporten? Via deze link geven we je advies bij tandletsel en kun je de handige poster van de beroepsvereniging van tandartsen downloaden voor op jouw sportclub.
Wist je dat het stoppen met roken al na twee tot zes weken een positief effect heeft op jouw mondgezondheid? Het tandvlees raakt weer beter doorbloed, waardoor er minder ontstekingen zijn. Hierdoor zullen ook de resultaten van tandartsbehandelingen verbeteren. Lees meer over roken en mondgezondheid in dit artikel.
Vandaag is het Wereld Hart Dag. Wist je dat jouw mondgezondheid impact heeft op de gezondheid van je hart? Er is namelijk een relatie aangetoond tussen tandvleesontsteking en hart- en vaatziekten. Hoe dit precies zit, lees je in ons artikel via deze link.
Weet jij vanaf welke leeftijd een kind de juiste motoriek heeft om zelf te poetsen? Goede mondhygiëne is op jonge leeftijd al belangrijk. Meer weten over mondverzorging bij kinderen? Klik dan hier.
Is parodontitis besmettelijk? Wie krijgt parodontitis? Alles wat je wilt weten over ernstig ontstoken tandvlees, lees je in ons artikel.
Moet je erg wennen aan een gebitsprothese? Hoeveel kost het? Wat is het verschil tussen een gebitsprothese en een kunstgebit? Wij hebben vraag en antwoord over kunstgebit en gebitsprothese voor je op een rij gezet in dit artikel.
Ben je zwanger? Dan is het belangrijk extra aandacht aan je gebit te besteden. Door hormoonschommelingen heb je namelijk meer kans op (tandvlees)problemen. Via deze link vertellen we hoe jij je mond gezond houdt tijdens je zwangerschap.
Een maiskolf kan haast niet ontbreken op de grill. Heel lekker, maar vaak blijven er wel restjes tussen je tanden zitten. Vergeet daarom niet om goed te stokeren of te rageren! Hoe je dat het beste doet, vertellen we je via deze link.
Duurzaamheid en mondverzorging gaat niet altijd hand in hand, maar er zijn wel verschillende opties. Bespreek met jouw tandarts wat voor jouw mondgezondheid mogelijk is. Lees onze tips voor duurzame mondverzorging.
Zie je op tegen een bezoek aan de tandarts? Dan kunnen deze tips je helpen. Klik hier voor tips bij tandartsangst en informatie over de angsttandarts.
Doen je tanden pijn wanneer je een ijsje eet? Dan raden we je aan om een afspraak bij de mondhygiënist te maken. Dit en meerdere symptomen waarom het goed is om een afspraak te maken bij de mondhygiënist, vind je hier.
Door middel van röntgenfoto’s kunnen we problemen in de mond bijtijds ontdekken. Hoe eerder we een probleem ontdekken, hoe sneller het behandeld kan worden en hoe lager de uiteindelijke behandelkosten. Welke soorten röntgenfoto’s er zijn en hoe ze werken, lees je hier.
Je normale poetsritueel (2 keer per dag 2 minuten poetsen) is op vakantie soms lastig om vol te houden. Dat begrijpen we! Probeer daarom dagelijks in ieder geval één moment in te plannen waarop je goed poetst en ook de tijd neemt om te stokeren of rageren. Klik hier voor meer poetsadvies.
Hoe lees ik mijn tandartsrekening en welke kosten kan ik verwachten? Klik hier voor een overzicht van de tarieven van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Wij nemen tandartsangst zeer serieus. Als je hier last van hebt, dan heb je wellicht baat bij onze informatie en tips. Een aantal tips om tandartsangst te verminderen vind je hier.
Ben je op vakantie en is er iets aan de hand met je beugel? Bijvoorbeeld een draadje dat prikt of een ringetje, bracket of spalkje dat los zit? Onze praktijk in Zwolle deelt EHBO-tips voor de meest voorkomende beugelklachten via deze link.
Met onze vakantietips ga je goed voorbereid op pad en weet je wat je moet doen als je op vakantie een tandarts nodig hebt. Via deze link vind je tips over mondzorg tijdens de vakantie.
Wat als er een ongelukje gebeurt? Via deze link vertellen we je wat je moet doen als er bij je kind een tand afbreekt, losstaat of uit de mond is.
Tussen het buitenspelen door snel wat eten en drinken. En dan weer naar buiten. Tel jij het aantal eet- en drinkmomenten van je kind? En let je dan op wat je geeft? Hier vind je tips en antwoorden op de meest gestelde vragen over de invloed van eten op het gebit van je kind.
Kan ik om een verdoving vragen? Hoe lang werkt een tandartsverdoving? Wat kost een verdoving bij de tandarts? Wij geven antwoorden op al je vragen over verdovingen. Klik hier en kom erachter hoe verdoving werkt en wat je opties zijn.
Laat je liever je tanden niet zien en zie je nu al op tegen de vakantiefoto’s? Eén van de manieren waarop wij je kunnen helpen naar een gebit waar je blij mee bent, is met facings. Wil je meer informatie over facings? Klik dan hier.
Wist je dat je vitamine D hard nodig hebt om je mond gezond te houden? Waarom dat zo is, vertellen we je in dit artikel.
Door mee te doen aan deze challenge, schrap je zo’n 99 suikerklontjes (!) uit je voedingspatroon. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je tanden. Schrijf je gratis in via deze link en krijg ook de smaak te pakken!
Trots! Dat we mogen aankondigen dat de praktijken van Dental Clinics HKZ gecertificeerd zijn! Dat is fijn. Want we begrijpen dat het voor jou als patiënt best lastig is om de kwaliteit van je tandarts te beoordelen. De HKZ-norm helpt je hierbij. Meer weten? Lees hier wat het voor jou als patiënt betekent.
Wat doet de tandarts nou precies tijdens een periodieke controle en wat is de rol van de mondhygiënist of (paro) preventie-assistent? We zetten het voor je op een rij in ons artikel.
Heb je last van ontstoken tandvlees of parodontitis en wil je meer weten over de symptomen en behandeling? Wij geven antwoorden op je vragen. Bekijk hier onze Q&A en kom alles te weten over parodontitis.
Als je tanden en kiezen erg gevoelig zijn voor temperatuurverschillen (warm en koud), kan het zijn dat je last hebt van een tandvleesontsteking. Wat de andere symptomen zijn van ontstoken tandvlees (gingivitis), vind je hier.
Wij hebben alle mondzorg onder één dak en leggen de focus op het teamconcept. Wil je meer weten over door wie je geholpen wordt en waarom? Je vindt het in dit artikel.
Is je afspraak voor de periodieke controle niet door gegaan, bijvoorbeeld door corona? Kom dan weer terug in je ritme en maak een nieuwe afspraak!
Bij Dental Clinics gaan we graag met je in gesprek over welke behandeling het beste bij je past. Bespreek daarom de verschillende mogelijkheden met je tandarts of mondhygiënist. Lees meer over samen beslissen.
Vind jij Scrabble ook zo’n leuk letterspel, maar kun je soms nog wat extra inspiratie gebruiken bij het leggen van woorden? Kijk dan eens tussen onze lijst met tandartstermen. Genoeg opties voor korte of lange woorden.
Ben je ook zo gek op paaseitjes? Voor je gebit is het beter om niet te vaak paaseitjes te eten, omdat er meestal veel suiker in zit. Via deze link lees je meer over voeding en het maximale aantal eet- en drinkmomenten dat wordt aangeraden voor je gebit.
Via deze link leggen we je uit waarom röntgenfoto’s onnodige kosten voorkomen, welke soorten er zijn en of het veilig is om een röntgenfoto te maken bij zwangerschap.